Yhteystiedot

Sari ja Jari Lund
Välihaka 65
07190 Halkia

Uusimmat kuvat

Satunnainen kuva

pyrykesakuu2-p1.jpg

Pyry

SMOOTH BREEZE LADY SANSA STARK OF BV s.18.10.2017

i.EDEN NOIR DU TCHIBO D'EBÉNE

e.BY MVA SMOOTH BREEZE CHEVROLET CHEVELLE

Pyry on perheen uusin tulokas. Musta termiitti, joka ehtii joka paikkaan, energiapakkaus potenssiin 10. Pyryssä tuntuu olevan kaikkea potenssiin 10. Energiaa, itsepäisyyttä, itsenäisyyttä, kuitenkin välittömästä läheisyydestä Pyry ei poistu ikinä. Menet sitten minne vaan koira seuraa kuin hai laivaa, yleensä kylmä kirsu polvitaipeessa. Pyry on kuin nimensä allover the place koko ajan. Pyry on Hannalta sijoituksessa. Kiitos Hanna!

Tuli Hapsun seuraksi ja perheen toiseksi briardiksi ajatuksella josko vielä saisi itsestään irti pienen harrastuspuristuksen. Vahtii, taisi vahtia jo 4kk iässä, on onnellinen kun koko lauma on kotona, pallot on Pyrtsin peli, jaksaa pelata niiden kanssa vaikka itsekseen vaikka kuinka kauan. Kuten kaikkien briardien myös Pyryn tuhon kohde pentuaikana ovat olleet matot. Ja lelut. Kaikki pureskellaan ja tuhotaan ennen pitkää. Tulee kissojen kanss yllättävän hyvin juttuun (lue kissat ovat oppineet kärsivällisiksi, Pyry ei), mutta leikit on välillä vähän rajuja. Pyry ei ole mikään pehmeä koira, koulutusta tukee se että Pyry on aivan pohjattoman ahne, periaatteessa oppii mitä vaan kun saa pummata namin sen jälkeen. Näillä näkymin jälkeä ja tottista on ohjelmassa, tuo helteinen sää ei vaan oikein tänä kesänä mitenkään tue nuoren mustan koiran koulutussessioita.

Vielä kun saisi Pyryn ymmärtämään että ihmisillä ja eläimillä pitää olla henkilökohtainen tila johon ei täysiä tungeta leluja ja esineitä. Pyry nimittäin tyrkyttää leluja yhdessä leikittäväksi jopa kissoille. Ihmisille niitä tyrkitään suoraan massuun tai kainaloon. Pyry oppi myös noutamaan ehkä joskus 4kk:n iässä... 

Dominanssiakin löytyy ihan kotitarpeiksi. Ja ainakin näin kotioloissa määrittelisin Pyryn jopa rohkeaksi. Pyry ole myöskään mikään aloittelijan lapanen, vaan vaatii (lue vaatisi, jollei välillä kuolisi nauruun) määrätietoista otetta. 

pyry2keskuu-p.jpg